Oplevelser

Noget med hjem

Det er en god ide at sørge for, at gæsterne kan lave noget, de kan tage med hjem, for tingene kommer til at fungere som mnemotekniske ankre til ikke bare læringen men også familiens narrativ og den lille og store historie.

Når de hjemme kigger på dem, kan de huske situationen og dermed det, de lærte – og ofte står trofæerne fra museet frit fremme og ses tit. De vises til besøgende familiemedlemmer, og historien gentages om hvor de var, hvad de så, hvordan de lavede den, og hvad de fik fortalt imens. På den måde vedligeholdes læringen og deles yderligere ud til flere, som dermed inddrages i både det familiemæssige og sociale narrativ i familiens historiebrug. Fortællingen kan deles på Facebook, skrives som fristilen ’hvad jeg lavede i min sommerferie’, sms’es og fortælles live.

Tænk nu på de voksne

Ingen er i tvivl om, at der skal være oplevelser for børn, og der bruges mange ressourcer på det. Men det er præcis lige så vigtigt at lave oplevelser for voksne. De trænger også til at få fingrene i bolledejen, og det er bedre at skabe oplevelser specifikt til dem, end de er nødt til at komme med et barnebarn og overtage ‘projektet’, som jeg har set det flere gange.

Nogle ting at lette at finde på – andre knapt så meget, men der er altid noget, man kan tage udgangspunkt i. Jeg hjælper gerne med at finde på noget, så gæsterne kan få fingrene i historien og være medskabende. Det er sådan vi lærer bedst. Og det gør vi hele livet. Og det behøver ikke være adventure – mindre kan gøre det, og der er flere kunder til oplevelser, som ikke kræver store fysiske udfoldelser. Noget, jeg har bemærket i forhold til både børn og voksne er, at det ikke behøver at være stort sat op og kompliceret. Hovedsagen er, at det er noget, man gør selv. Gerne sammen – men selv. Finder noget. Ved noget. Samler noget. Skaber noget.

 

Ring 42 33 93 00 og hør nærmere. Jeg kommer gerne forbi og stiller forslag baseret på jeres potentialer.

XperiTime
error: Content is protected !!