Formidling

Hvad er formidling?

Jeg skrev i mit speciale om, hvad formidling er med udgangspunkt i levendegørelse, og nåede til denne konklusion:

  • I en refleksiv dialog
  • lærer museumsgæsterne noget om historien og sig selv
  • i en aktiv medskabende, fri tilegnelse af viden på egne præmisser

mens de indskriver sig selv i historien – både den lille historie og den store historie – og ankrer den nye viden ved at koble den på det kendte.

Både Historien og historierne bliver spejle, vi kigger i, når vi skal forstå hvem vi er, og hvor vi kommer fra. De lever i myter og i historiebøgerne, og på museerne går vi hen og kobler vores historier på den fælles fortælling. Hvor er jeg i alt det her? Hvem er jeg? Hvor hører jeg til?

Formidling kan ske på mange måder fra en klassisk udstilling til levendegørelse. Uanset hvad, skal den fange publikums interesse, og det er en udfordring i en verden, som ‘larmer’, hvor folks opmærksomhedsspan er ultrakort. Kun at skulle kigge er sjældent nok, og et skilt med en tidsperiode og et fundsted er utilstrækkeligt for alle andre end den, på hvis mark tingen blev fundet. Der skal mere til.

Man kan skabe sammenhæng. Man kan aktivere publikum – også uden at skulle bygge et museum eller bare en udstilling helt om. Det handler om at sætte genstandende ind i en kontekst, noget som publikum kan relatere sig til, skrive sig ind i – engagere sig i, så oplevelsen bliver deres egen. Det kan gøres på flere måder.

Ring 42 33 93 00 og hør nærmere.

 

 

 

 

 

XperiTime
error: Content is protected !!